02 Ιουλίου 2019 DIY

Πώς να κατασκευάσετε μία σχεδία

Πώς να κατασκευάσετε μία σχεδία

Οι καλοκαιρινές βουτιές ξεκίνησαν και η DPAM σας προτείνει μια εύκολη και γρήγορα κατασκευή για να παίζει το παιδί στην παραλία με τα δικά του χειροποίητα παιχνίδια!

Θα χρειαστείτε τα παρακάτω υλικά:

Υλικά (για 1 σχεδία) 

-Φελλός

-Αφρώδες υλικό σε διάφορα χρώματα ή εναλλακτικά χρωματιστό χαρτόνι

-1 στυλό

-1 ξύλινο καλαμάκι

-1 ψαλίδι

-Πιστόλι σιλικόνης για θερμική κόλληση

 

Οδηγίες

Για να δημιουργήσετε τη σχεδία, σχηματίστε με το στυλό πάνω στο φελλό το σχήμα βάρκα που βλέπετε στην εικόνα και κόψτε με το ψαλίδι περιμετρικά.

 

Για το πανί, σχηματίστε πάνω στο αφρώδες υλικό ένα τρίγωνο και κόψτε περιμετρικά.

 

Με την άκρη από το καλαμάκι ανοίξτε 2 τρύπες στο αφρώδες υλικό για να μπορεί να στερεωθεί το πανί πάνω στο καλαμάκι.

Πάλι με την άκρη από το καλαμάκι ανοίξτε 1 τρύπα στο κέντρο της σχεδίας και περάστε το καλαμάκι έτσι, ώστε στο κάτω μέρος της σχεδίας να προεξέχουν μόνο λίγα χιλιοστά από το καλαμάκι. Προσοχή, μην ανοίξετε τις τρύπες πολύ γιατί τα υλικά θα γλιστράνε προς τα κάτω

Για να στερεωθεί το καλαμάκι-κατάρτι πάνω στη σχεδία, βάλτε λίγη σιλικόνη στο κάτω μέρος της σχεδίας, ακριβώς εκεί που εφαρμόζει το καλαμάκι στο φελλό και αφήστε τη σιλικόνη να κρυώσει.

 

Περάστε το πανί πάνω στο καλαμάκι-κατάρτι και η σχεδία σας είναι έτοιμη για να αρμενίσει τις θάλασσες ή τα κύματα της μπανιέρας σας!

 

Τόσο ο φελλός όσο και το αφρώδες υλικό είναι αδιάβροχα οπότε μετά το μπάνιο αρκεί να στεγνώσετε τη σχεδία και μπορείτε να την χρησιμοποιήσετε ξανά στις επόμενες βουτιές σας!

Ο χρόνος και ο κόπος που θα αφιερώσει το παιδί για να φτιάξει το παιχνίδι του, θα το κάνει μοναδικό και δεν θα το αποχωρίζεται!

Προηγούμενο
Επόμενο
Facebook Istagram Youtube