18 Σεπτεμβρίου 2019 DIY

Μολυβοθήκη από κονσερβοκούτι

Μολυβοθήκη από κονσερβοκούτι

Οι μολυβοθήκες είναι χρήσιμες και απαραίτητες για την καλή οργάνωση των μικρών μαθητών και έχει περισσότερη πλάκα όταν κατασκευάζουμε μόνοι μας τη δική μας. Τα υλικά που θα χρειαστείτε υπάρχουν στο εμπόριο σε χαμηλές τιμές και τα χρησιμοποιούμε συνέχεια στις προτάσεις που σας κάνουμε. Θέλετε περίπου δέκα λεπτά για να την ολοκληρώσετε αλλά η διαδικασία μπορεί να κρατήσει όσο χρειάζεται για να περάσετε καλά με τα παιδιά σας.

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΜΟΛΥΒΟΘΗΚΗ: 
1 Κονσερβοκούτι
1 πομ πομ (εμπορίου ή δική σας κατασκευής)
3 χρωματιστά σύρματα χειροτεχνίας
2 ματάκια χειροτεχνίας
1 ψαλίδι
Θερμική κόλλα
 
 
Για τη βάση της μολυβοθήκης χρησιμοποιούμε ένα κονσερβοκούτι, το οποίο καθαρίζουμε καλά και αφαιρούμε τα αυτοκόλλητα χαρτιά της συσκευασίας του. Πρώτα κολλάμε με τη θερμική κόλλα τα ματάκια. Φτιάχνουμε το πομ πομ με τον τρόπο που μάθαμε ή χρησιμοποιούμε ένα πομ πομ του εμπορίου. Το κολάμε στο κονσερβοκούτι για να δημιουργήσουμε τη μύτη.
 
 
Έπειτα, κόβουμε στη μέση ένα σύρμα χειροτεχνίας, σχηματίζουμε ένα χαμόγελο και το κολλάμε κι αυτό στο κονσερβοκούτι. Έχουμε τελειώσει με το πρόσωπο και θέλουμε να βάλουμε τα χεράκια. Κόβουμε στη μέση ένα σύρμα χειροτεχνίας σε διαφορετικό χρώμα από εκείνο που χρησιμοποιήσαμε για το στόμα. Από το μισό σύρμα, κόβουμε ακόμα 3 μικρά κομμάτια, τα οποία κολλούμε μεταξύ τους και με το υπόλοιπο σύρμα στην πλαινή πλευρά του κουτιού. Επαναλαμβάνουμε και κολλάμε και το άλλο χέρι.
 
 
Η μολυβοθήκη μας είναι έτοιμη!
 
 
 
 

Προηγούμενο
Επόμενο
Facebook Istagram Youtube