05 Δεκεμβρίου 2022 READ

Πιστεύω στον Άγιο Βασίλη

Πιστεύω στον Άγιο Βασίλη

Τα Χριστούγεννα είναι η πιο όμορφη γιορτή του χρόνου. Το δέντρο, ο στολισμός, τα φαγητά, τα γλυκά και τα δώρα έχουν την τιμητική τους. Η οικογένεια βρίσκει περισσότερο χρόνο για να κάνει παρέα στο γιορτινό τραπέζι, στο σινεμά, στο θέατρο ή ακόμα σε μία βόλτα στη στολισμένη πόλη.

Ο Άγιος Βασίλης πανταχού παρών σε όλες τις συζητήσεις. Όλοι τον περιμένουν. Τα παιδιά γράφουν γράμματα, οι γονείς τοποθετούν τις κάλτσες στο τζάκι. Αναμονή, ελπίδα, προσμονή. Μία όμορφη γλυκιά συνήθεια, ένας γνωστός-άγνωστος που εισβάλει κάθε χρόνο στη ζωή μας. Τον αγαπάμε κι ας μην τον έχουμε δει ποτέ. Είναι μέλος της οικογένειάς μας χωρίς να τον έχουμε ποτέ αγκαλιάσει.

Ένα πρόσωπο που δεν υπάρχει αλλά το φανταζόμαστε: φοράει κόκκινη στολή και μαύρες μπότες. Έχει λευκή γενειάδα και φοράει γυαλιά. Ο κόκκινος σκούφος λάμπει όσο και το χαμόγελό του. Ζεσταίνει τις καρδιές μας είτε είμαστε παιδιά, είτε μεγάλοι. Όλοι έχουμε μεγαλώσει μαζί του, έχουμε πάρει δώρο από τα χέρια του και πάντα θα υπάρχει στις καρδιές μας. Ο Άγιος Βασίλης θα υπάρχει όσο οι καρδιές μας είναι γεμάτες αγάπη.

Φωτογραφία: Mike Arney / Unsplash

Επόμενο
Facebook Istagram Youtube