05 Απριλίου 2019 READ

Πέντε προτάσεις για μονοήμερες αποδράσεις!

Πέντε προτάσεις για μονοήμερες αποδράσεις!

Ναύπλιο

Το Ναύπλιο απέχει μόλις 1,5 ώρα από την Αθήνα και είναι μια γραφική πόλη που συγκεντρώνει όλα όσα θα θέλατε για μια όμορφη εκδρομή: θάλασσα, γραφικά σοκάκια, πανέμορφη θέα, αλλά και πλούσια ιστορία. Τα παιδιά μπορούν να περπατήσουν μαζί σας στο ιστορικό Παλαμίδι, να γνωρίσουν το Μπούρτζι, αλλά και να παίξουν στην πλατεία Συντάγματος. Ταυτόχρονα μπορούν να μάθουν χρήσιμα ιστορικά στοιχεία, καθώς το Ναύπλιο ήταν η πρώτη πρωτεύουσα του νεοσύστατου Ελληνικού κράτους και έχει συνδεθεί ιστορικά με προσωπικότητες όπως ο Καποδίστριας και ο Κολοκοτρώνης.

Καλάβρυτα

Φημίζονται για τα βουνά και το χιονοδρομικό τους κέντρο τον χειμώνα, αλλά είναι εξίσου όμορφα και την άνοιξη. Τα Καλάβρυτα απέχουν 2 ώρες από την Αθήνα και είναι ένα μέρος που συνδυάζει βουνό, φύση, γραφικά σημεία, αλλά και ιστορική παράδοση. Μία εμπειρία για εσάς και τα παιδιά σας είναι η βόλτα με τον οδοντωτό στη διαδρομή Καλάβρυτα-Διακοπτό που θα τους μείνει αξέχαστη.

Λαύριο Αττικής

Πολύ κοντά στην Αθήνα και με ατμόσφαιρα που θυμίζει νησί, το Λαύριο είναι αγαπημένος τόπος απόδρασης για πολλούς Αθηναίους και ειδικά την περίοδο της άνοιξης είναι ένας όμορφος και οικονομικός προορισμός. Κάντε με τα παιδιά σας μία βόλτα στο λιμάνι, επισκεφθείτε το Αρχαιολογικό Μουσείο της περιοχής και το Τεχνολογικό Πολιτιστικό Πάρκο Λαυρίου, ενώ μπορείτε να κάνετε και μία βόλτα στον Ναό του Ποσειδώνα στο Σούνιο και να ζήσετε μια μοναδική εμπειρία αγναντεύοντας το Αιγαίο.

Χαλκίδα

Άλλος ένας προορισμός που απέχει μία ώρα από την Αθήνα, και αρέσει σε μικρούς και μεγάλους δεν είναι άλλος από αυτόν της Χαλκίδας. Η πόλη κόσμημα της Εύβοιας σας περιμένει να γνωρίσετε μαζί με τα παιδιά σας το κανάλι του Ευρίπου με το γνωστό φαινόμενο της παλίρροιας, αλλά και το Λαογραφικό μουσείο της πόλης. Φυσικά μην παραλείψετε να κατά την επίσκεψή σας εκεί να κάνετε βόλτα με τα παιδιά σας στον κεντρικό πεζόδρομο.

Λουτράκι

Το Λουτράκι απέχει μία ώρα από την Αθήνα και είναι ο ιδανικός προορισμός για την Κυριακάτικη εκδρομή με τα παιδιά σας. Επισκεφθείτε τον Ισθμό της Κορίνθου που βρίσκεται πολύ κοντά στο Λουτράκι, το Ηραίο, την λίμνη της Βουλιαγμένης, αλλά και την πανέμορφη παραλία κατά μήκος της οποίας είναι χτισμένη η πόλη.

Φωτογραφίες | Alexander Frolov

Προηγούμενο
Επόμενο
Facebook Istagram Youtube