29 Μαΐου 2020 READ

Άσκηση και παιδική παχυσαρκία

Άσκηση και παιδική παχυσαρκία

Επιστρέφοντας στην κανονικότητα ήρθε και ο καιρός να σηκώσετε τα παιδιά από τους καναπέδες για να βγουν έξω, να παίξουν, να τρέξουν και να αθληθούν. Είναι η ιδανική εποχή για να συνδυάσετε το τερπνόν (να διασκεδάσουν) μετά του ωφελίμου (να μην παίρνουν βάρος). Οι ανοιξιάτικες λιακάδες είναι ιδανικές για περιπάτους, εκδρομές στην ύπαιθρο, ποδηλατάδες, βόλτες σε πάρκα και παιδικές χαρές.

Η άσκηση, είναι η καλύτερη άμυνα κατά της παιδικής παχυσαρκίας και το μυστικό της ισορροπημένης διατροφής είναι ότι κανένα τρόφιμο από μόνο του δεν προκαλεί παχυσαρκία. Όλο αυτό το διάστημα που τα παιδιά έμεναν σπίτι είχαν αλλάξει τρόπο ζωής και ενδεχομένως διατροφικές συνήθειες, ενώ περνούσαν αποκλειστικά το χρόνο τους μπροστά στην τηλεόραση και τους υπολογιστές προσλαμβάνοντας περισσότερες θερμίδες από αυτές που κατανάλωναν λόγω της μειωμένης φυσικής δραστηριότητας. Από την πλευρά σας ως γονείς για όσο τα παιδιά έμεναν σπίτι προσπαθούσατε στο βαθμό που μπορούσατε να τα βοηθήσετε να έχουν το σωστό βάρος φροντίζοντας να τρώνε ποικιλία τροφίμων με μέτρο και ισορροπία. Τώρα όμως που μπορούν να βρεθούν πάλι εκτός σπιτιού, ας τα ενθαρρύνετε να ξανά ασχοληθούν με ποικίλες δραστηριότητες που τα ευχαριστούν και τα διασκεδάζουν.

Η σωματική δραστηριότητα είναι απαραίτητη για όλα τα παιδιά, τόσο για την υγεία τους όσο και για την κοινωνική τους ανάπτυξη. Ωθήστε τα παιδιά να γίνουν και πάλι πιο δραστήρια. Κλείστε την τηλεόραση και τα ηλεκτρονικά παιχνίδια που μέχρι τώρα "έκλεβαν" αναγκαστικά χρόνο από κάθε δραστηριότητά τους εκτός σπιτιού. Ο καλύτερος τρόπος να κάνετε τα παιδιά να χαίρονται την άσκηση είναι να την μετατρέψετε σε οικογενειακή εκδήλωση με εσάς να δίνετε το καλό παράδειγμα, ενθαρρύνοντας έτσι τη συμμετοχή τους. Δε θα βελτιωθεί μόνο η φυσική κατάσταση όλων αλλά θα ενισχυθεί και η ενότητα της οικογένειας. Τα παιδιά λατρεύουν να τρέχουν και να παίζουν με τους γονείς τους. Αν κάνετε τα παιδιά σας να ενδιαφερθούν από μικρή ηλικία για την καλή σωματική τους κατάσταση, αυξάνετε τις πιθανότητες να γίνει η σωματική άσκηση συνήθεια ζωής και το τελικό αποτέλεσμα θα είναι μακροπρόθεσμη υγεία! Γιατί σε ότι αφορά τα παιδιά, εκτός από ασφαλή πρέπει να μένουνε ενεργά και υγιή!

Φωτογραφία: Aw Creative / Unsplash

Προηγούμενο
Επόμενο
Facebook Istagram Youtube