06 Ιουλίου 2021 READ

Παιδικά μαλλιά και φροντίδα

Παιδικά μαλλιά και φροντίδα

Όσο μεγαλώνουν τα παιδιά, η τριχοφυΐα τους αναπτύσσεται. Τα μαλλιά τους αλλάζουν εντυπωσιακά και εμείς είμαστε υπεύθυνοι να τα φροντίζουμε. Τα παιδιά είναι σε μικρή ηλικία δεν δίνουν σημασία στην περιποίηση των μαλλιών τους. Ίσα ίσα που τους ενοχλούν στο παιχνίδι αν είναι πολύ μακριά και σγουρά. Τα αγοράκια σε αντίθεση με τα κοριτσάκια, χρειάζονται διαφορετικό είδος περιποίησης και διαφέρει το αρεστό μήκος. Ωστόσο, η περιποίηση δεν διαφέρει για κανέναν από τους δύο και υπάρχουν πολλοί τρόποι για να δείχνουν τα μαλλιά υγιή και όμορφα.

Οι γονείς μπορούν να ακολουθήσουν τα παρακάτω tips:

Το χτένισμα πρέπει να γίνει η αγαπημένη συνήθεια των παιδιών. Στη βρεφική ηλικία δεν υπάρχει έντονη ανάπτυξη στο τριχωτό της κεφαλής των παιδιών σας. Παρ’ όλα αυτά, εάν για οποιοδήποτε λόγο έχουν αναπτυγμένη τριχοφυΐα, υπάρχουν μαλακές βούρτσες στο εμπόριο που θα σας βοηθήσουν απαλά να χτενίσετε το κεφαλάκι τους. Σε μεγαλύτερη ηλικία, χτενίζεται κάθε πρωί τα παιδιά, ή μετά το λούσιμο τους, για να απομακρύνεται τα νεκρά κύτταρα και τους κόμπους.

Μεγάλο ρόλο παίζει η σωστή διατροφή και η κατανάλωση νερού. Είναι σημαντικό να τρώνε φρούτα και λαχανικά, ή πρωτεΐνες που βοηθούν στην ενδυνάμωση της τρίχας και στη μείωση της απώλειας μαλλιών. Για παράδειγμα, η κατανάλωση αυγών, το γιαούρτι, οι μπανάνες και το τυρί είναι μερικές από τις τροφές που περιέχουν βιταμίνη Β7 - η οποία συμβάλλει στην ανάπτυξη της τρίχας - βοηθούν στην ενδυνάμωση των μαλλιών, ενώ παράλληλα, κάνουν καλό στην υγεία. Το πολύ νερό, όπως ενυδατώνει το σώμα μας, το ίδιο αποτέλεσμα θα κάνει και στην τρίχα. Τα μαλλιά θα δείχνουν λαμπερά και απαλά.

Λούστε τα μαλλιά του μέρα παρά μέρα. Τα φυσικά έλαια που εκκρίνονται από τους πόρους της τρίχας βοηθούν στο να μακρύνουν τα μαλλιά και κρατούν ενυδατωμένη τη βάση των μαλλιών. Τα συχνά λουσίματα μπορεί να θεωρείται ότι κρατούν το κεφαλάκι του καθαρό και ενυδατωμένο αλλά είναι ένας μύθος που πρέπει να καταρριφθεί. Τα χημικά των σαμπουάν επιβραδύνουν την φυσική ενυδάτωση της τρίχας και τη φθείρουν. Προτιμήστε, επίσης σαμπουάν φιλικά για το ευαίσθητο δέρμα του παιδιού.

Απομακρύνετε ισιωτικά σίδερα και προϊόντα styling. Η υπερβολική θερμότητα του σίδερου ισιώματος και τα προϊόντα styling βλάπτουν την τρίχα με τον καιρό και αποδυναμώνουν ή σπάνε τα μαλλιά. Τα λαστιχάκια και τα κοκαλάκια για γερές κοτσίδες ή η χρήση τζελ, είναι επιτρεπτά αλλά όχι σε καθημερινή βάση. Αφήστε το μαλλί να αναπνεύσει. Καλό θα ήταν, αν έχετε προβλήματα στο χτένισμα του παιδιού να χρησιμοποιείτε έλαια στις άκρες, όπως έλαιο καρύδας, ή μικρή ποσότητα μαλακτικής κρέμας για να έχετε ένα ικανοποιητικό αποτέλεσμα μετά το λούσιμο.

Συχνό κούρεμα. Όσο πιο συχνά περιποιούμαστε τα μαλλιά τόσο πιο όμορφα δείχνουν. Τα κοριτσάκια σας θα χρειαστεί να τα κουρεύετε ανά 3 μήνες, με αποτέλεσμα να πετύχουν το επιθυμητό μήκος του μαλλιού που τους αρέσει και τους βολεύει, ενώ τα αγοράκια, ίσως χρειάζονται 1 φορά το μήνα κούρεμα ή και περισσότερο, κάτι που εξαρτάται από το πόσο γρήγορα μεγαλώνουν τα μαλλιά τους. Μην αφήνετε ακούρευτα τα μαλλιά για μεγάλα χρονικά διαστήματα γιατί η τρίχα φθείρει και σπάει, ζεσταίνει το κεφάλι του παιδιού και η περιποίησή του καταλήγει μια δύσκολη και χρονοβόρα υπόθεση.

Φωτογραφία: Senjuti Kundu / Unsplash

Προηγούμενο
Επόμενο
Facebook Istagram Youtube