24 Σεπτεμβρίου 2019 READ

Super μαμά

Super μαμά

Η μητρότητα είναι υπέροχη, είναι το μεγαλύτερο δώρο! Καθώς όμως τα παιδάκια μας μεγαλώνουν, μεγαλώνουν κατά τη λαϊκή ρήση και τα βασανάκια! Για αυτό λοιπόν η μητρότητα αποτελεί συνώνυμο της δύναμης και της αντοχής! Και όταν αναφερόμαστε στη δύναμη δεν εννοούμε τη σωματική ρώμη. Εξίσου δυνατοί είμαστε όταν αντέχουμε στις συναισθηματικές φορτίσεις, στις αυξημένες απαιτήσεις, στη σκληρή δουλειά, στο καθημερινό "τρέξιμο" για να προλάβουμε παιδιά, σπίτι, σύζυγο, δουλειά και άλλα πάσης φύσεως "καθήκοντα" δίνοντας την καλύτερη εκδοχή του εαυτού μας, βεβαίως!

Και κάπου εκεί, στο αξημέρωτο συνήθως για τις περισσότερες εργαζόμενες μανούλες, αφού φορέσετε τη στολή του super ήρωα, ξεκινά το υποτιθέμενο 24ωρο! Με υπεράνθρωπες προσπάθειες να ξυπνήσουν τα παιδιά για να πλυθούν, να ντυθούν και να φάνε, για να τα πάτε σχολείο και εσείς να πάτε επιτέλους καταϊδρωμένες στη δουλειά σας, για να αποδείξετε ότι εκτός από τέλειες μανούλες είστε και ικανότατες υπάλληλοι. Και επειδή τα παιδιά δεν μπορούν να μείνουν όλη μέρα στο σχολείο πρέπει να πάτε πάλι να τα ξαναπάρετε κάποια στιγμή. Και ακολουθεί το διάβασμα που πρέπει να γίνει και γρήγορα αλλά και σωστά, γιατί θα αρχίσει πάλι αυτό το ατελείωτο πήγαινε - έλα για να τα πάτε σε κάποιο μάθημα ή δραστηριότητα. Και όσο περιμένετε, αναρωτιέστε μέσα σας αν το δεύτερο επάγγελμα σας είναι ταξιτζής. Και αφού επιστρέψετε σπίτι τα παιδιά, απαλλαγμένα από μαθήματα πια θα θέλουν να παίξετε μαζί τους και εσείς θα κοιτάτε το ρολόι απελπισμένα γιατί θα πρέπει να ασχοληθείτε και με το σπίτι! Κεφάλαιο που μοιάζει αρχή και τέλος να μην έχει. Δεν πτοείστε όμως! Είπαμε η μητρότητα είναι αντοχή. Και εκεί που τα πλύνατε κ τα κοιμήσατε και πήρατε μια βαθιά ανάσα, θα πρέπει να αφιερώσετε χρόνο στο έτερον ήμισυ που σαν μικρό παιδί και αυτό αποζητά τη φροντίδα σας και διεκδικεί χρόνο από τον ανύπαρκτο χρόνο σας! Χρόνο ποιοτικό που σίγουρα τον έχετε και οι δύο ανάγκη. Και στο μυαλό τρέχουν από το τι θα φάμε αύριο μέχρι τι ξέχασα να γράψω στη λίστα του super market, ενώ το 24ωρο κοντεύει να γίνει 36ωρο. Παραδομένη κ εξαντλημένη και ενώ η κούραση και η νύστα ώρες τώρα έχουν κάνει την εμφάνισή τους, παύεται για λίγο να βλέπε συναισθηματικά και ρομαντικά τη μητρότητα. Μια καινούργια ημέρα όμως πάντα ξεκινά και σαν επαναφορτιζόμενο βρίσκετε πάλι το κουράγιο κ την αντοχή αλλά και τη διάθεση και χωρίς γκρίνια και ανταλλάγματα καταφέρνετε τα ακατόρθωτα!

Είναι η αγάπη για τους δικούς σας ανθρώπους για την λατρεμένη οικογένεια σας που σας κρατά όρθιες! Και ναι μπορεί να είστε η ομπρέλα και ο σάκος του μποξ για όλους και για όλα αλλά η τεράστια γεμάτη θέρμη αγκαλιά σας αρκεί για να είναι όλα τακτοποιημένα...και όλοι ικανοποιημένοι! Γιατί είπαμε είστε μια Super μαμά!

Φωτογραφία: Dakota Corbin / Unsplash

Προηγούμενο
Επόμενο
Facebook Istagram Youtube