03 Μαΐου 2020 READ

Πανδημία και "ήρωες" γένους θηλυκού

Πανδημία και

Το διάστημα που #ΜένουμεΣπίτι, βρεθήκαμε κλεισμένοι στους τέσσερις τοίχους, αγχωμένοι αλλά πρωτίστως υγιείς, ψάχνοντας να δούμε τι είναι αυτό που μας βρήκε και προσπαθώντας να προσαρμοστούμε στην νέα πραγματικότητα. Αναρωτιόμασταν αν όλο αυτό ήταν όνειρο ή εφιάλτης και δεν μπορούσαμε να αποδεχτούμε την αβάσταχτη αλήθεια που "έσκασε" και ξαφνικά "πάγωσε" τα πάντα και έκανε τις ζωές μας διαφορετικές.

Νιώσαμε ανήμποροι μιας και το μόνο που μπορούσαμε να ελέγξουμε ήταν μια ηρωική έξοδος γύρω από το τετράγωνο του σπιτιού μας. Αναπολήσαμε τις ξέγνοιαστες στιγμές και με βαριά καρδιά μιλήσαμε πολλάκις για τις παλιές συνήθειές μας αναζητώντας το καλό που αποκομίσαμε από όλο αυτό. Δυσβάσταχτα τα νιώσαμε όλα αυτά που μας βρήκαν παρότι #ΜένουμεΣπίτι ασφαλείς και υγιείς!

Ας αποδώσουμε ελάχιστο φόρο τιμής στις γυναίκες που ασθένησαν και στις ανάγκες τους, όπως αυτές διαμορφώνονται τόσο σε συναισθηματικό όσο και σε πρακτικό επίπεδο. Εν μέσω των ιδιαίτερων συνθηκών που δημιούργησε η πανδημία, μαζί με οικογένεια και παιδιά άντεξαν και αντέχουν. Και ας έχριζαν εκείνες περισσότερης συμπαράστασης. Που γνωρίζοντας τι πάει να πει να είσαι υγιής, δεν ένιωσαν παγιδευμένες σε μια παραίσθηση γιατί παλεύουν ήδη με έναν "άλλο" εχθρό. Που δεν είδαν τώρα να γίνονται οι ζωές τους "διαφορετικές", που δεν πίστεψαν απαραίτητα τώρα στα διδάγματα γιατί καιρό τώρα ψάχνουν να βρουν τη θετική πλευρά σε κάθε "δυσκολία".

Που δεν τους χάλασε ο κορονοϊός τα σχέδια. Που αρνούνται να κλάψουν άλλο για κάτι που δεν είναι στο χέρι τους και που προτιμούν να ζουν το σήμερα και όχι το απροσδιόριστο αύριο με ό,τι δυσκολίες εμπεριέχει. Γιατί δυσκολεύτηκαν καιρό τώρα να αποδεχτούν το δικό τους δυσάρεστο, τα συναισθήματα, τις σκέψεις και τις ανησυχίες τους, το πως θα ενημερώσουν παιδιά, συγγενείς και φίλους. Πιέστηκαν και προσαρμόστηκαν ακόμα και και κάτω από αυτές τις συνθήκες και ας προσποιούνταν πως αντέχουν. Άραγε πόσες αντοχές να θέλει αυτό και πόση υπομονή; Οι γυναίκες αυτές θέλουν πραγματικά απλόχερη στήριξη. Συνεχή κατανόηση, συμπαράσταση και αγάπη. Ένα σχόλιο, ένα μήνυμα μετρά!

Φωτογραφία: Kelly Sikkema / Unsplash

Προηγούμενο
Επόμενο
Facebook Istagram Youtube