02 Δεκεμβρίου 2022 READ

Υπάρχει ο Άγιος Βασίλης;

Υπάρχει ο Άγιος Βασίλης;

Πόσες φορές έχουμε αναρωτηθεί αν υπάρχει ο Άγιος Βασίλης; Αυτός ο χαρούμενος ασπρομάλλης με τη γενειάδα και τα κόκκινα ρούχα που κουβαλάει ένα σάκο γεμάτο παιχνίδια; Που τα παιδιά τον περιμένουν κάθε χρόνο με την ίδια ανυπομονησία και με ακόμα μεγαλύτερη αγωνία αναρωτιούνται αν έλαβε το γράμμα που του έστειλαν; 

Τα Χριστούγεννα στις καρδιές των παιδιών είναι ένα χριστουγεννιάτικο δέντρο με φωτάκια, στολίδια, δώρα και φυσικά η μαγική μορφή του Άγιου Βασίλη. Του γράφουν γράμματα, του δίνουν υποσχέσεις ότι υπήρξαν καλά παιδιά, του ετοιμάζουν κουλουράκια και ζεστή σοκολάτα να βρει κάτω από το δέντρο, όταν εκείνη τη μαγική Χριστουγεννιάτικη νύχτα επισκεφθεί το σπιτικό τους για να τους φέρει τα πολυπόθητα δώρα! Τον ονειρεύονται και τον περιμένουν κάθε χρόνο με την ίδια ανυπομονησία! 

Τι απαντάμε όμως στο ερώτημά τους αν όντως υπάρχει; Αν και έρευνες επιμένουν ότι τα παιδιά πρέπει να ξέρουν από νωρίς όλη την αλήθεια, για όσο μας παίρνει δεν χρειάζεται να τους την αποκαλύψουμε. Για τα μικρά παιδιά, ο Άγιος Βασίλης υπάρχει και γι’ αυτό πρέπει να ενισχύουμε τη φαντασία τους, χωρίς να την πληγώνουμε. Τα αφήνουμε να κάνουν όνειρα χωρίς να τα γκρεμίζουμε, δίνοντάς τους την δυνατότητα να βιώσουν το πνεύμα των Χριστουγέννων. Μοιραζόμαστε μαζί τους όμορφες στιγμές και δικές μας παιδικές αναμνήσεις. Μην ανησυχείτε για τη στιγμή της αλήθειας που αναπόφευκτα κάποτε θα έρθει. "Όταν ένα παιδί μπορεί να σκεφτεί και να διατυπώσει μία ερώτηση, τότε μπορεί να διαχειριστεί και την απάντηση". 

Τα Χριστούγεννα έφτασαν! Ο Άγιος Βασίλης αναμένεται εντός ολίγων ημερών άρτι αφιχθείς από την Καισαρεία. Φέτος, περισσότερο από ποτέ έχουμε την ανάγκη μικροί και μεγάλοι να πιστέψουμε σε ένα οποιοδήποτε παραμύθι. Μη ξεχάσετε λοιπόν να καθαρίσετε τις καμινάδες, να στολίσετε το Χριστουγεννιάτικο δέντρο, να τα βοηθήσετε να γράψουν το ανορθόγραφο γράμμα τους. Να δώσετε αγάπη και να πάρετε χαρά. Και το σημαντικότερο, να έχετε έτοιμες απαντήσεις στις ατελείωτες ερωτήσεις των λιλιπούτειων ενδιαφερόμενων. Γιατί για όποιον πιστεύει.. ο Άγιος Βασίλης υπάρχει!

Φωτογραφία: Tim Mossholder / Unsplash

Προηγούμενο
Επόμενο
Facebook Istagram Youtube