05 Ιουνίου 2020 READ

Οικολογικές συνήθειες για γονείς και παιδιά

Οικολογικές συνήθειες για γονείς και παιδιά

1. Επαναχρησιμοποιήσιμες σακούλες στο σούπερ μάρκετ: Μια επαναχρησιμοποιούμενη σακούλα σούπερ μάρκετ δεν αυξάνει την κατανάλωση πλαστικής σακούλας επιβαρύνοντας το περιβάλλον.

2. Όχι πλαστικά! Είναι από τα χειρότερα πράγματα για τους ωκεανούς μας και το περιβάλλον γενικότερα. Αποφύγετε τη χρήση τους όπου είναι δυνατό.

3. Επαναχρησιμοποιήσιμα μπουκάλια νερού αντί για «ανακυκλώσιμα»: Ενθαρρύνετε τα παιδιά σας να επιλέγουν τα επαναχρησιμοποιούμενα μπουκάλια νερού σε μόνιμη βάση, αντί να προμηθεύονται καινούρια (έστω και ανακυκλώσιμα). Επίσης, με αφορμή αυτό τα ενθαρρύνετε να πίνουν αρκετό νερό ώστε να παραμένουν ενυδατωμένα.

4. Φυτέψτε φυτά! Μοιραστείτε τα οφέλη αυτής της πράξης μαζί με τα παιδιά σας. Φυτέψτε πράγματα που είναι χρήσιμα για το σπίτι ή για την κουζίνα σας και μάθετε στα παιδιά σας τα κέρδη του «πράσινου» στη ζωή μας.

5. Μετακινηθείτε πεζοί ή με το ποδήλατο: Όπου είναι δυνατό επιλέξτε να περπατήσετε ή να κάνετε ποδήλατο. Ακόμα καλύτερα κάντε όλοι μαζί έναν περίπατο ή μια βόλτα με τα ποδήλατα!

6. Ανακλυκλώστε: Το να μάθουν τα παιδιά να ανακυκλώνουν, από μικρή κιόλας ηλικία είναι πραγματικά κάτι πολύ εύκολο. Πείτε τους ποια είναι τα υλικά εκείνα που μπορούν να ανακυκλώνουν στο σπίτι και έτσι θα νιώσουν υπεύθυνα και περήφανα που βάζουν το δικό τους λιθαράκι, για να προστατεύσουν το περιβάλλον.

7. Πράσινη ψυχαγωγία: Βλέποντας ντοκιμαντέρ και ταινίες αλλά και διαβάζοντας παιδικά βιβλία για το περιβάλλον, τα φυσικά φαινόμενα και την οικολογία τα παιδιά θα γνωρίσουν τη φύση, τα ζώα και τα φυτά, τη ζωή στη θάλασσα και στο δάσος και θα αγαπήσουν το περιβάλλον μέσα στο οποίο ζουν.

8. Οικολογία στο πιάτο: Οι τροφές που επιλέγετε για την οικογένειά σας επηρεάζουν και το περιβάλλον. Προτιμήστε βιολογικά φρούτα και λαχανικά.

9. Ανταλλάξτε! Προσπαθήστε να περιορίσετε τις άσκοπες αγορές στο ελάχιστο και αντ’ αυτού δημιουργήστε δίκτυα ανταλλαγής με την οικογένεια ή τους φίλους σας. Σας περιμένουμε στα καταστήματα DPAM να μας φέρετε τα ρούχα που δεν χρειάζεστε πια για να τα δώσουμε με τη σειρά μας σε φορείς που θα τα διαθέσουν σε παιδιά που βρίσκονται σε ανάγκη!

Φωτογραφία: Pedro Kummel / Unsplash

Προηγούμενο
Επόμενο
Facebook Istagram Youtube